Sådan lærer du dit barn at svømme

Har du en pool i haven? Så er det ingen sag at komme i gang med at lære dit barn at svømme. Du har hele sommeren til det, og du behøver først at stoppe svømningen, når dit vintercover pool skal lægges over poolen. Her kan du finde flere gode råd til, hvordan dit barn kommer godt i gang med at svømme. 

Det skal være sjovt

Du skal altid have in mente, at det skal være sjovt for dit barn at lære at svømme. Hvis dit barn først har fået en følelse af, at vand og svømning ikke er rart, bliver det typisk meget svært at overbevise barnet om det modsatte. Sørg for at der altid er sat god tid af, så svømningen bliver på barnets præmisser og i hans eller hendes tempo. 

Start altid stille og roligt 

Dit barn skal have lov til at vænne sig til vandet. Start derfor med bare at sidde på kanten af poolen. I kan sidde og sparke i vandet sammen og senere stille og roligt bevæge jer ned i vandet.

Hyg jer med at puste bobler

Det er en god idé at hygge jer med at puste bobler. Derved vænner barnet sig til at få lidt vand i ansigtet. Derudover får barnet stille og roligt en fornemmelse af, hvordan man trækker vejret eller ikke trækker vejret, når der svømmes.

Gør gerne brug af svømmeudstyr

Det kan være en fordel at bruge diverse svømmeudstyr, når dit barn skal lære at svømme. Der findes rigtig meget godt svømmeudstyr, som du kan købe, og som kan hjælpe barnet godt på vej med svømningen.